L'assemblea de Primàries Barcelona va decidir dissabte fer una consulta oberta per decidir si promoure l'abstenció activa a les eleccions del 10-N o bé si formar una candidatura «de bloqueig» als comicis espanyols.

Segons expliquen, l'abstenció seria un «acte deslegitimador» d'unes eleccions que consideren que «alimenten la submissió de Catalunya a l'Estat» i creuen que mostraria «el rebuig a les polítiques, discursos i renúncies» dels partits catalans a Madrid. D'altra banda, una possible candidatura apostaria pel «no» a qualsevol investidura o proposta de pressupostos i preguntaria als electors via consulta electrònica sobre qualsevol altra votació.

El coordinador de l'assemblea, Arnau Pont, va assegurar que cal «una reacció» a la situació actual que «afirmi el dret a l'autodeterminació i la independència» i que rebutgi «els tripijocs dels partits catalans».

En el cas que l'opció guanyadora sigui la creació d'una nova candidatura, els promotors van explicar que es presentarien als comicis amb un programa amb només tres punts i que pivotaria sobre el «no» a qualsevol investidura o proposta de pressupostos, la consulta electrònica a qualsevol altra votació al Congrés i que es destinessin les subvencions de l'Estat als grups amb representació a un fons de servei a represaliats pels governs català i espanyol.

La consulta de Primàries Barcelona se celebrarà a partir d'avui a les 9 del matí fins al dimecres 25 de setembre a les 9 del vespre al web de la plataforma i estarà oberta a qualsevol persona.