Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 41 anys acusat d'assassinar la seva mare, presumptament a punyalades, i posteriorment conviure deu dies amb el cadàver a l'interior de l'habitatge que tots dos compartien en uns baixos d'Arenys de Mar.

El cas està sota secret de sumari, segons van indicar fonts de la policia catalana, que, per aquest motiu, no van facilitar cap detall del succés.

L'home, que va ser detingut la nit de diumenge passat, hauria assassinat la seva mare i des del dia 11 de setembre vivia confinat amb el seu cadàver a l'interior de casa, de la qual va intentar fugir a través dels patis interiors quan un ma-nyà va rebentar el pany i, davant la pudor que va percebre, va avisar els Mossos d'Esquadra.

Directiva d'una gran empresa

La família de la víctima, la identitat de la qual està protegida sota secret de sumari, feia dies que no en sabia res, i també una veïna havia alertat que la dona, segons La Vanguardia una directiva d'una gran empresa tèxtil, no hi havia anat a treballar. A més, el presumpte parricida havia començat a vendre el contingut del pis a través d'Internet. També podria haver mostrat el pis, que havia posat a lloguer, amb el cos de la seva mare encara a l'habitació. El rotatiu català relata que els més propers van explicar que les discussions entre l'home, del qual no es coneixia cap ocupació, i la seva mare eren habituals. Alguns dels veïns de la víctima, que vivia al número 72 del carrer Doedes d'Arenys de Mar, van confirmar que diumenge passat va ser quan es va trobar el cadàver de la dona, que tenia 67 anys d'edat, i que, pel que van poder sentir, «estava embolicat amb uns plàstics, apunyalat, sota el llit».

Un dels veïns va indicar que l'home hauria viscut uns quatre o cinc dies amb el cadàver de la mare, que va qualificar de «molt bona dona i molt amable», i que «havia posat anuncis per vendre electrodomèstics i roba, perquè deia que se n'anaven d'aquí i que volien tornar a llogar el pis, cosa que no podien fer perquè el pis no era seu». Segons aquest veí, en haver passat uns dies sense saber res de la víctima, la família va començar a preocupar-se i va trucar a la dona que tenia les claus del pis perquè de vegades hi feia la neteja. Quan el fill de l'assassinada va veure que després d'obrir-se el pis arribava la policia, va saltar al pati dels veïns i «va acabar baixant a l'aparcament, on el van trobar amagat», segons el veí.

Forta olor

Un altre veí va considerar «rocambolesc» el que havia passat en les últimes hores a l'immoble i va indicar que ell mai havia sentit discussions entre mare i fill. Per la seva banda, una veïna va recordar que en aquest pis «ja hi ha hagut diversos morts», i va afegir que els primers dies no va percebre cap pudor procedent del pis, «però ahir sí que en feia».

El sindicat CCOO va condemnar aquest assassinat i en un comunicat va mostrar el seu rebuig «a una violència que encara avui s'exerceix cap a les dones només pel fet de ser dones».

El sindicat va mostrar la seva «indignació i preocupació per fets com aquest», que creuen que «se suma a la demanda perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat».