Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez demana a Torra que condemni «qualsevol tipus d'ús de la violència»

Marlaska diu que l'operació dels CDR l'ha encarregat el jutge perquè a Espanya existeix la «divisió de poders»

El president en funcions del Govern, Pedro Sánchez, va exigir ahir al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni tots els actes violents de grups separatistes, fins i tot la «[violència] potencial», si vol que no hi hagi cap dubte i «cap tipus de vincle» de l'independentisme amb la violència.

«Torra ho té ben fàcil, si no vol que se'l relacioni amb qualsevol tipus d'acció violenta ha de criticar i condemnar qualsevol tipus d'ús de la violència», va assenyalar en una roda de premsa a la seu de l'ONU a Nova York.

Va advertir, a més, davant les paraules del president català, que les forces i cossos de seguretat de l'Estat actuen per ordre del poder judicial i no del Govern d'Espanya.

«Antidemocràtics»

«Som un Estat de dret», va recalcar, i va insistir que Torra ha de condemnar «qualsevol tipus de potencial acció violenta», fins i tot «qualsevol hipòtesi que això es pogués produir» si no vol que hi hagi algun «tipus de vincle» entre l'independentisme i la violència.

Anteriorment, el president del Govern central en funcions havia criticat el «comportament antidemocràtic» dels independentistes catalans en una entrevista del Washington Post i va relacionar la seva reclamació d'independència amb l'onada de «moviments reaccionaris» sorgits a Europa arran de la crisi financera del 2008.

Paral·lelament, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va recordar al president de la Generalitat, Quim Torra, que «Espanya és un Estat de Dret» en que hi ha «la divisió de poders» i que l'operació en la qual es va detenir membres dels CDR «ha estat encarregada per un jutge».

Prem per veure més contingut per a tu