El germà de la menor de 13 anys degollada a Mataró a mitjan juny ha estat detingut. El noi, de 17 anys, està acusat del crim i va ser extradit a Espanya després de ser arrestat a Alemanya pocs dies després del crim, segons va avançar La Sexta. El jove va ser posat a disposició de les autoritats judicials i ha ingressat en un centre d'internament de menors.

El cadàver de la menor, d'origen rus, va aparèixer el diumenge 16 de juny amb un tall al coll en un pis del barri de Cerdanyola de la capital del Maresme. La víctima vivia amb el seu germà, que va desaparèixer coincidint amb l'assassinat. Inicialment, els Mossos van començar a buscar-lo però sense vincular-lo directament al crim. Creien que la seva vida corria perill, ja que no es descartava que el cas fos una venjança contra la mare, que durant el succés estava a Rússia celebrant l'aniversari del seu fill gran.

La policia científica va buscar proves durant hores a la casa, va analitzar totes les càmeres de seguretat de la zona i va poder seguir la pista del noi. La policia assegura que el jove s'hauria escapat després de matar la seva germana i s'hauria traslladat fins a Alema-nya, on va poder ser arrestat només uns dies després del crim per ordre dels Mossos d'Esquadra.