El magistrat del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha reclamat a la Secretaria d'Estat de Seguretat el Pla d'actuació establert per complir el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'impedir el referèndum de l'1-O, els protocols d'actuació dels antiavalots de la Policia Nacional i una relació dels agents de la Brigada Provincial d'Informació i de la Policia Judicial que van actuar l'1-O a la capital catalana.

En concret, demana el número d'identificació dels agents, el grup al qual estaven adscrits, la seva categoria policial, la seva funció i els col·legis electorals on van actuar.

És el primer cop que el jutge instructor demana directament la identitat dels agents d'Informació, que haurien decidit en quins col·legis actuar i com fer-ho.

Així, també els demana els atestats que van fer sobre l'actuació d'aquell dia i l'acta de la reunió de la subcomissió d'Informació del 28 de setembre, a la qual va fer referència el cap de la Brigada d'Informació de Barcelona quan va declarar com a testimoni al Tribunal Suprem.

De fet, al Suprem li demana que li enviï el correu electrònic enviat a les 9.11 hores de l'1 d'octubre pel comissari dels Mossos Ferran López al coronel Diego Pérez de los Cobos, amb una llista d'escoles, i un correu anterior on la policia catalana demanava ajuda a la Policia Nacional en 200 escoles de Catalunya.

Així mateix, reclama la incorporació a la causa de les declaracions al Suprem del cap de la Brigada Provincial d'Informació, del comissari en cap d'Informació de la Policia Nacional, dels agents d'Informació que van intervenir i del comissari dels Mossos Ferran López i l'excomissari d'Informació de la policia catalana Manel Castellví.

La petició de l'Ajuntament de Barcelona, acusació popular, ha estat acceptada pel magistrat després que s'hagi aportat a la causa un informe de la mateixa Policia Nacional sobre l'actuació a l'escola Fedac d'Horta, on es pretenia incriminar els manifestants perquè un agent havia resultat ferit. L'informe, a diferència d'altres, era molt detallat i especificava que agents de la Brigada d'Informació donaven ordres als operatius d'antiavalots.