A les portes de la presó de Lledoners i pocs minuts després de fer-se pública la sentència del judici al procés, Jordi Pesarrodona lamentava que el Tribunal Suprem «ha condemnat unes persones honestes que l'únic que van fer va ser complir un mandat democràtic».

Pesarrodona, encausat també per desobediència en el marc del referèndum celebrat l'1 d'octubre del 2017, assegurava que ahir sentia «una tristesa immensa perquè encara teníem un bri d'esperança que realment serien absolts pensant que els jutges serien justos».

Amb la condemna feta pública ahir, el pallasso santjoanenc assegura que «ens adonem que la justícia espanyola, sobretot la que està a les altres esferes jurídiques, està altament polititzada. El que han fet és impressionant, i han condemnat persones honestes que van complir un mandat democràtic», insistia.

Pel que fa al procés independentista, Pesarrodona insistia que «des d'aquesta tristor» que li provocaven la sentència i les llargues penes de presó imposades a sis dels nou processats, «al poble ara ens toca sortir al carrer d'una forma immensa i no violenta» i assegurava que «continuaren fermament alçats i sempre ho farem amb un somriure. I tot i que ara és trist dir-ho, els nassos de pallassos s'imposaran perquè nosaltres som un poble pacífic, tal com sempre hem demostrat i com continuarem sent».

També respecte al futur, Pesar-rodona assegurava just davant de l'entrada de Lledoners que «seguirem alçats fins que l'estat espanyol convoqui un referèndum pactat amb els catalans perquè perquè només dialogant es fa política».

A més a més, Pesarrodona va retreure que el mateix estat espanyol, en comptes de seure a negociar, «es gasti milers d'euros en policies i guàrdies civils que venen a reprimir un poble pacífic que va amb un nas de pallasso i que sempre ha actuat dintre de la no-violència».

Finalment, en el marc d'aquesta concentració en suport als líders empresonats que es va fer a primera hora a la presó i en la qual van participar una quarantena de persones, Pesarrodona va parlar també del cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, expresident de l'ACN i president d'Òmnium respectivament.

Per al santjoanenc, aquest cas «és absolutament incomprensible perquè són dues persones que van manifestar-se davant la seu d'Economia, totes de forma pacífica, i avui aquestes persones han estat condemnades per un estat que ja no es pot dir que no sigui opressor». Per aquest motiu va demanar la llibertat de tots els independentistes però en especial per als dos Jordis i també per a Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, que «l'únic que van fer va ser complir el que nosaltres els vam demanar».