La majoria d'institucions i d'entitats del Solsonès es van adherir ahir a la vaga per rebutjar la sentència i demanar la llibertat dels líders independentistes condemnats. Diversos ajuntaments, com el de Solsona i el de Sant Llorenç de Morunys, el Consell Comarcal del Solsonès i entitats com l'Arada, el Centre Sanitari i l'Orfeó Nova Solsona, entre d'altres, van aturar la seva activitat normal per adherir-se a la vaga.

A més, durant el matí d'ahir els solsonins que no van anar a l'últim tram de la Marxa per la Llibertat es van reunir davant l'ajuntament de Solsona per dur a terme una manifestació unitària a la capital comarcal.

La concentració, amb majoritària representació de joves estudiants, es va iniciar a les 9 del matí davant l'ajuntament i en el seu punt més àlgid va reunir prop d'un centenar de persones. Durant la protesta es va tallar durant una estona l'avinguda del Pont i els manifestants es van asseure davant del Mercadona com a protesta, ja que era un dels pocs establiments que havien obert.

L'acte va finalitzar davant l'ajuntament amb la lectura d'un manifest contra la repressió.