El jutge de guàrdia d'Igualada va deixar ahir en llibertat provisional el detingut per llançar pirotècnia a un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat, acusat dels delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el manifestant va comparèixer al matí davant del jutge de guàrdia d'Igualada, que va acordar inhibir-se a favor dels jutjats de Barcelona, encarregats d'investigar l'atac perquè va succeir a la capital catalana.

L'home va ser detingut dilluns passat, després que la policia catalana l'identifiqués com l'autor del llançament de pirotècnia a l'helicòpter a les imatges fotogràfiques i de vídeo sobre l'incident. Els Mossos d'Esquadra el van detenir sota l'acusació d'homicidi en grau de temptativa, però el jutge de guàrdia li imputa de moment els delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Això no obstant, l'instructor ha remès la causa als jutjats de Barcelona, que són els competents per investigar l'atac perquè va passar al districte de l'Eixample de la capital catalana, en el marc d'una manifestació convocada pels CDR dimecres passat contra l'actuació dels Mossos davant els disturbis en les mobilitzacions contra la sentència del procés.

Precisament, el detingut té oberta una investigació en un jutjat de Barcelona per la seva presumpta vinculació amb els incidents ocorreguts en una manifestació que l'associació de policies nacionals i guàrdies civils Jusapol va convocar a Barcelona, el setembre de l'any passat.