El líder del PSC, Miquel Iceta, va posar en qüestió ahir l'aposta d'ERC per la moderació perquè en moments transcendents els republicans sempre acaben prenent decisions dràstiques: «Són llops amb pell de xai; cura, cura», va exclamar. «Tots serem jutjats pels nostres actes i no pel que diem», va remarcar Iceta, durant un acte de campanya dels socialistes catalans a Sant Joan Despí.

Per justificar els seus recels sobre la moderació d'ERC, el líder del PSC va recordar que a l'octubre del 2017 els republicans van pressionar l'expresident Carles Puigdemont perquè declarés la independència en comptes de convocar eleccions i, un any més tard, van ser els primers d'anunciar que rebutjaven la tramitació dels pressupostos del Govern de Pedro Sánchez.

D'altra banda, el vicepresident del Govern i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, va replicar ahir que Esquerra vol guanyar el 10-N «per partida doble», al PSC a Catalunya i a Cs «obtenint a tot l'Estat més diputats» que «el neofeixisme espanyol».