La princesa d'Astúries i de Girona ha subratllat aquest dilluns, en el seu primer discurs a Catalunya, que aquesta terra sempre ocuparà "un lloc especial" al seu cor i que els seus pares, els reis, sempre li han parlat a ella i a la seva germana de Girona i de Catalunya "amb veritable afecte". "Gràcies a ells sabem moltes coses de la història i la cultura catalanes", ha dit Elionor de Borbó en català dalt de l'escenari del Palau de Congressos de Catalunya, que li ha dedicat una forta ovació.

L'hereva de la corona ha iniciat aquest dilluns la seva primera visita oficial a Catalunya, amb motiu del desè aniversari dels premis de la Fundació Princesa de Girona i, com ja va fer a l'octubre en el lliurament dels premis Princesa d'Astúries, ha pronunciat unes paraules durant la cerimònia, primer en castellà i a continuació en català.

Com Princesa de Girona, ha dit, vol "honrar la fundació com es mereix i portar amb orgull el seu nom per tot Catalunya, per la resta d'Espanya i arreu del món", perquè "tothom sàpiga que ocupar-se dels joves, de la seva formació, que tinguin més oportunitats, és contribuir a un futur millor per a tots".

Així, ha agraït el compromís dels patrons i l'esforç perquè la fundació creixi "cada dia". "Gràcies pel vostre compromís amb els joves i amb una terra, Catalunya, que sempre ocuparà un lloc especial al meu cor", ha afegit.

Elionor ha assegurat que el nom de la Fundació és un honor per a ella, "per tot el que simbolitza i perquè s'ocupa del present i del futur de la joventut", cosa que és "molt bona per a tots".

Per això, ha felicitat els premiats, als quals ha descrit com "una gran família de talent, d'esforç i d'esperança que seguirà creixent gràcies a la generositat i el suport de tants". "Sou un exemple per als joves de tot Espanya i us admiro molt perquè representeu els millors valors que la Fundació impulsa des de Catalunya", ha assenyalat, abans de començar la part del seu discurs que ha pronunciat en català.