Berga s'ha afegit a la campanya d'autoinculpacions per solidaritat amb els dirigents independentistes condemnats pel Tribunal Suprem a penes que sumades arriben als 100 anys de presó. Des de les 9 del matí i fins a les 2 de la tarda va tenir lloc una iniciativa que organitza Berguedà per la Dignitat, plataforma creada al seu dia de la qual formen part associacions, entitats i partits polítics.

Fonts de l'organització han explicat a aquest diari que ahir es van autoinculpar 129 persones. Ja des de primera hora hi van prendre part desenes de persones. Primer van omplir els fulls d'autoinculpació que prèviament signaven a una vela instal·lada a l'exterior de l'immoble i després accedien al jutjat sota vigilància dels Mossos d'Esquadra. No hi va haver incidents

Montse Soler, presidenta d'Òmnium al Berguedà, va explicar que «hem quedat que entraríem en grups de 5 persones». Un cop superat l'arc detector de metalls que forma part de la seguretat ordinària per entrar a l'edifici, un funcionari judicial els va registrar el full de l'autoinculpació.

Montse Soler ha exposat que aquesta iniciativa és una mostra de solidaritat amb els presos independentistes. «Nosaltres també vam ser-hi», tant en la manifestació del 20 de setembre del 2017 davant de la seu del departament d'Economia com a la jornada de votació del referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 d'octubre del 2017.

Tot i que ahir va ser el primer dia per autoinculpar-se al jutjat de Berga, no va ser el darrer. Berguedà per la Dignitat va anunciar que «tornarem a muntar la parada el proper dilluns, dia 11», igual que ahir, de les 9 del matí a les 2 del migdia. Les mateixes fonts van explicar que «després d'aquests dos dies, si algú no ho hagués pogut fer, podrà passar per la seu d'Òmnium, al Pavelló de Suècia, de dimarts a divendres, de 9 a 2 del matí, per recollir els impresos que s'han d'omplir per presentar al jutjat».

Ahir també va sumar-se a la campanya d'autoinculpacions a la Seu d'Urgell. D'altra banda, està previst que dijous 7 de novembre sigui el torn de Manresa, a l'edifici dels jutjats a partir de 2/4 de 9 del matí.