La defensa de l'expresident Carles Puigdemont utilitzarà les declaracions sobre la Fiscalia del president en funcions i candidat del PSOE el 10-N, Pedro Sánchez, en el cas de l'euroordre a Bèlgica per intentar evitar l'extradició a Espanya. Puigdemont al·legarà davant la Cambra del Consell, el tribunal de primera instància belga que examina la petició, que la Fiscalia té «motivacions polítiques» i que pateix el risc d'enfrontar-se a un «judici injust».

La defensa de l'expresident considera que les declaracions de Sánchez demostren que «la separació de poders a Espanya està en qüestió». El cas de l'euroordre es troba en la fase d'al·legacions escrites i les parts es tornaran a trobar davant del jutge el 16 de desembre per exposar-les. Aquell dia, el magistrat, que ja es va encarregar de la primera euroordre, anunciarà quan adoptarà la seva decisió sobre l'extradició.

Sánchez va reaccionar ahir a la polèmica que ell mateix ha generat en una entrevista a RNE, en la qual va apuntar que el seu executiu controla la Fiscalia amb relació a l'extradició de l'expresident de la Generalitat. Sánchez va penjar un missatge a Twitter en què assegura que «la Fiscalia té el suport del Govern en la defensa de la llei i de l'interès general».