El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, va carregar ahir contra el president del Govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, per haver «rebentat» la separació de poders «inherent» en qualsevol democràcia i li va demanar que deixi de fer el «ridícul». Després que Sánchez reivindiqués el seu control sobre la Fiscalia per extradir Puigdemont, Rufián va lamentar que amenaci d'utilitzar la fiscalia «contra la dissidència política catalana». «Pedro, ningú com tu es mereix ser derrotat a Catalunya el proper 10-N, deixa de fer el ridícul», va exclamar en un míting d'ERC a Flix. El republicà va defensar la via del diàleg i la democràcia que defensa ERC i va demanar la victòria a Catalunya el proper diumenge.

Al llarg de l'acte a Flix els republicans van enviar mostres de suport i condol a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per la mort del seu pare.

Durant la intervenció, Rufián va ironitzar que la Junta Electoral Central (JEC) hauria de prohibir fer el «ridícul» en campanya, amb relació a Sánchez.

Un dia més, Rufián va avisar que si el PSOE «pot triar, triarà la pitjor opció» i serà la gran coalició entre PP i PSOE. «Un pacte entre PSOE, PP i Cs suposarà una regressió brutal en drets civils, socials i nacionals. L'únic obstacle som nosaltres», va apuntar Rufián.