El president de la Generalitat, Quim Torra, va trucar ahir al líder del PSOE, Pedro Sánchez, a 3/4 de 10 del matí.

Tal com va poder saber l'ACN de fonts de Presidència, la Moncloa va respondre que el cap de l'executiu espanyol en funcions no podia respondre perquè estava reunit. Torra continua insistint a parlar per telèfon amb Sánchez. La cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ja va dir ahir a la nit que esperava que si avui Tor-ra tornava a trucar Sánchez tingués més sort que fins ara. El president del Govern manté l'aposta pel diàleg, també després del resultat de les eleccions del 10-N.

El president de la Generalitat ha fet diverses trucades al líder socialista des de la sentència del Suprem del 14 d'octubre, però mai ha rebut resposta. Tampoc hi va haver contacte quan Sánchez va visitar Barcelona el 21 d'octubre.

Ahir Borràs va dir a Sánchez que una manera de fer «autocrítica» és «cedir el pas». La líder de JxCat a Madrid va exigir «responsabilitat» al president espanyol en funcions, a l'expectativa de si Sánchez mostra «alguna millora» i demostra capacitat de diàleg i negociació, després del 10-N.