La ministra d'Educació en funcions i portaveu del Govern, Isabel Celaá, va assegurar ahir que el cas dels ERO «no concerneix» el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, «de cap de les maneres», ni tampoc afecta l'Executiu. Així es va pronunciar la portaveu en ser preguntada, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, per la sentència dels ERO per la malversació de 680 milions d'euros i que suposa 6 anys de presó per a l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, i la inhabilitació del també expresident Manuel Chaves. A més de les condemnes a altres 17 imputats a diferents penes de presó i inhabilitació.

Els periodistes van preguntar en repetides ocasions a Celaá si el president en funcions compareixerà al Parlament per donar una explicació després de la sentència, tal com ha demanat el Partit Popular. Per contra, la portaveu va dir que no havia tractat aquest assumpte amb Pedro Sánchez i va precisar que «el cas dels ERO no afecta aquest Govern i molt menys el president del Govern en funcions». «De cap de les maneres el concerneix», va exclamar.

No obstant això, va admetre que l'assumpte no els és «indiferent» i va revelar que els «dol profundament». Però insisteix que «ni afecta el Govern, ni el partit com a tal perquè ni una sola vegada el partit surt implicat en el que significa la sentència».