El vídeo d'una gossa maltractada a Chantada (Lugo) ha corregut com la pólvora per les xarxes socials, causant indignació. Un sentiment que aquest dimarts s'ha convertit en dolor quan s'ha sabut que l'animal ha mort, segons ha confirmat la direcció de l'Hospital Rof Codina de Lugo, on estava ingressada.

Des del centre, han explicat que l'estat de la gossa Alma era "molt greu" ja que l'animal va rebre un tret "que li va travessar dues extremitats" i que li va propinar un caçador. Així es desprèn del vídeo dels fets, que un testimoni va pujar a les xarxes socials, i que diferents organitzacions animalistes han ajudat a fer viral.

"La teníem en observació i presentava lesions pel tret que li havia fracturat els dos húmers", han explicat els responsables de l'hospital, els quals han afegit que l'animal havia perdut "molta sang".

Després de la seva mort aquest migdia, des de l'hospital han explicat que s'ha decidit a fer-li l'autòpsia per les lesions que presentava i de cara a un possible judici.

Sobre els cadells que va tenir la gossa -que, segons el vídeo difós, va ser colpejada i arrossegada per terra també- des d'aquest hospital han explicat que estan en una clínica veterinària a Chantada, a on, inicialment, es va dur també la gossa .

Són allà a l'espera que s'autoritzi a portar-los a un altre lloc. "Són cadells de 15 dies, no és fàcil donar-los manejar", han apuntat des de l'hospital veterinari.

Denúncia davant la fiscalia

Mentrestant, la Conselleria de Medi Ambient ha confirmat que la Xunta ha remès a la Fiscalia aquest cas "atès que els fets poden ser constitutius d'un delicte de maltractament contra els animals domèstics que preveu l'article 337 de el Codi Penal". També ha demanat un informe a l'Ajuntament de Chantada i a l'Hospital Rof Codina.