15 de desembre de 2019
15.12.2019
Regió7

PDeCAT s'integrarà a Junts per Catalunya però no diu com

Tot i l'ampli suport de la proposta, amb el 85% dels vots, hi va haver certa tensió entre els sectors més crítics

14.12.2019 | 22:32
El president de PDeCAT, el bagenc David Bonvehí, ahir

El Consell Nacional del PDeCAT va aprovar ahir, amb el 85% dels vots, «transitar» cap a un partit nou sota les sigles de JxCat i que tingui una estructura «única» liderada per Carles Puigdemont. L'òrgan va avalar la proposta d'encaix que la direcció va presentar ahir, i que es va votar en conjunt. Hi va haver 212 vots emesos, dels quals 182 van ser a favor de la proposta. Només hi va haver dos vots en contra (0,94%) i 28 en blanc (13,21%).


Certa tensió

Tot i l'ampli suport a la proposta, hi va haver certa tensió al debat quan crítics propers al manifest Segon Origen –que demanava una assemblea «urgent» per integrar el partit a JxCat– van alçar la veu en contra de la gestió de David Bonvehí en el procés participatiu i la proposta d'encaix. Consideren que hi ha hagut poc temps per debatre-la i van demanar –sense èxit– que se n'ajornés la votació. Afins a Bonvehí i membres de l'executiva –com Lluís Guinó o Lluís Font, diputats de JxCat– en van sortir en defensa.

Durant el discurs en obert a la premsa, Bonvehí va asseverar que el PDeCAT ha d'aprofitar el seu bagatge polític per aspirar a ser una «peça clau» dins de JxCat. El president del partit va indicar que la decisió no és «en cap cas definitiva», però sí «un far» per al futur de la formació. Bonvehí també va apuntar que hi ha «diferents fórmules i matisos» per culminar amb unitat aquest «trànsit» cap a JxCat.

El president del PDeCAT va cridat a la unitat interna per afrontar els propers mesos, claus per a l'endreça definitiva de l'espai postconvergent, i va explicar que «hem d'estar junts i forts. I confiança, perquè us prometo que això sortirà bé. El que fem ens ho hem de creure».

La formació de Bonvehí reconeix el lideratge de Puigdemont i va reafirmar l'objectiu d'aconseguir la independència «efectiva» de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit