L'Audiència Provincial de Huelva ha condemnat a dos anys de presó A.L., una dona de nacionalitat romanesa acusada de vendre a la seva filla adolescent de 16 anys a una família compatriota perquè contragués matrimoni amb un jove del clan que la va deixar embarassada.

La sentència la considera responsable d'un delicte de tràfic d'éssers humans, a l'igual que als altres dos acusats: F.C.M., el jove amb el qual es va casar la menor, i la seva mare, M.M., als quals els imposa la mateixa pena.

Les condemnes són bastant inferiors a les sol·licitades per la Fiscalia, que anaven des dels 6 als 10 anys de presó, ja que entén el tribunal que és aplicable la concurrència d'un error de prohibició vencible -creència que actuaven dins de la legalitat-, atenent el context cultural en què van succeir.

A més de la pena de presó, els imposa la prohibició d'aproximar-se a la jove a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per un període de tres anys i en concepte de responsabilitat civil, els condemna al pagament, conjunt i solidari, de 6.000 euros a la menor en concepte d'indemnització.

A F.C.M. se l'absol de delicte d'abusos sexuals del qual se'l va acusar per no haver quedat provat.