El president del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar que la seva formació recorrerà davant del Tribunal Constitucional la «congelació» de les pensions. «Els pensionistes no poden ser ostatges de les negociacions amb els independentistes», va criticar el líder del Partit Popular en una publicació al seu compte de Twitter. En aquest sentit, va afegir que el president de Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha congelat les pensions «com el 2010 i les van trencar el 1996». «No permetrem que tornin a fer-ho», va sentenciar Casado.

Així mateix, el PP va assegurar al seu compte oficial de Twitter que Pedro Sánchez «utilitza els pensionistes com a xantatge per aconseguir la investidura».

Paral·lelament, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, va acusar Sánchez d'utilitzar els pensionistes «com a ostatges en la seva negociació per a la investidura», i va assegurar que els populars «no ho permetran». Per això, va anunciar una ofensiva «legal i parlamentària». A Màlaga, després d'al·ludir a l'anunci del president de PP que recorreran davant el Tribunal Constitucional la «congelació» de les pensions, Montesinos va destacar que Sánchez «menteix amb tota la intenció», cosa que motiva la presentació dels recursos.