La mare detinguda ahir a Girona va reconèixer haver ofegat la seva filla de 10 anys a la banyera durant la reconstrucció del crim que es va fer al pis de la Ronda Fer-ran Puig. La dona també va explicar que, abans de posar-la dins l'aigua, havia adormit la menor subministrant-li medicaments.

Cap a 3/4 de 8 del vespre, els Mossos van tornar-se a endur la dona, que té 49 anys, en un cotxe patrulla. La inspecció ocular, que va durar aproximadament una hora, es va fer en presència de l'advocat de la detinguda, de la comitiva judicial i dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC).

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els pares de la nena estan separats i no consten antecedents de violència al nucli familiar. La detinguda queda ara sota custòdia policial, en espera de passar a disposició davant la magistrada titular del jutjat d'instrucció 1 de Girona, que és qui s'ha fet càrrec del cas. L'Ajuntament de Girona va convocar per a avui a les 12 del migdia un minut de silenci a la plaça del Vi en record de la menor.

El crim va passar en un pis situat al número 28 de la Ronda Fer-ran Puig, a tocar de la Devesa de Girona. A les 3 de la tarda, els serveis d'emergència van rebre l'avís a través del 112 que una dona havia mort la seva filla ofegant-la a la banyera. Els fets haurien tingut lloc cap a 2/4 de 2 de la tarda. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi va enviar tres ambulàncies medicalitzades.