Més de 30 animals han mort com a conseqüència de l'incendi que s'ha produït en un zoo de l'oest d'Alemanya i que la policia creu que va estar ocasionat per un fanalet xinès llançat durant les celebracions de Cap d'Any.

Les flames han arrasat la Casa de Grans Simis de Zoo de Krefeld, matant a més d'una trentena de primats, inclosos ximpanzés, orangutans i dos vells goril·les.

"És el pitjor dia en la història del Zoo de Krefeld", ha reconegut el seu director, Wolfgang Dressen, en declaracions a la premsa. L'incident és "una tragèdia inconcebible", ha reconegut el zoo al seu Facebook, admetent que els seus "pitjors temors s'han fet realitat".

La policia sospita que l'incendi podria haver estat causat per un fanalet xinès llançat a l'aire per Cap d'Any, ja que s'han trobat diversos artefactes d'aquest tipus a la zona. L'investigador Gerd Hoppmann ha assenyalat que aquests fanalets són "molt perillosos" i poden volar més d'un quilòmetre. A Alemanya, estan prohibits des de 2009.

Després una crida a aquells que havien llançat fanalets a la zona a què acudissin a la comissaria de Krefeld, diverses persones s'han personat. La policia ha assenyalat que està tractant el sinistre com un incendi negligent.