ERC va convocar d'urgència una reunió de l'executiva per avui al matí, en paral·lel amb l'inici del debat d'investidura a la presidència del Govern espanyol, per valorar possibles conseqüències de les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre el president Quim Torra i l'exvicepresident català Oriol Junqueras.

Fonts d'ERC van anunciar que van convocar l'executiva de forma extraordinària per analitzar les decisions de la JEC, coordinar la resposta i «valorar les conseqüències en el calendari polític immediat».

El Consell Nacional d'ERC havia acordat dijous passat abstenir-se i facilitar la investidura de Pedro Sánchez al debat que comença avui, però les decisions de la JEC d'ahir han sacsejat l'independentisme.

ERC va mostrar a través de les xarxes socials el seu rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central d'ordenar la inhabilitació de Quim Torra, de qui va dir estar «al costat». «La JEC ha ordenat la inhabilitació de Quim Torra. Una nova actuació contra la política i la democràcia. Estem al teu costat, president», va assenyalar la formació republicana en el seu compte oficial de Twitter.