ERC va anunciar ahir un recurs de súplica i accions judicials per la immunitat del seu líder, Oriol Junqueras. El coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, va demanar que el Parlament Europeu «protegeixi» Junqueras i en verifiqui les credencials.

En una roda de premsa a la seu dels republicans ahir a la tarda, el vicepresident de la Generalitat va instar el president del Parlament Europeu, David Sassoli, a «protegir» la immunitat de Junqueras. Aragonès també va assegurar que la defensa jurídica de Junqueras esgotarà «totes les vies viables i transitables a l'abast» perquè pugui ser dilluns que ve al ple de l'Eurocambra, a Estrasburg. Aragonès va remarcar que, si cal, ERC arribarà als tribunals europeus.

Els republicans demanen que l'Eurocambra protegeixi tant el líder d'ERC com també el prestigi de les institucions europees: «Si ho fan avui amb Junqueras, amb què ho faran demà?», va dir Aragonès sobre la vulneració de drets del líder independentista.

«No ens quedarem quiets, hi haurà actuacions els propers dies per part de la defensa jurídica, anirem pas a pas», va afegir Aragonès.

El vicepresident i conseller d'Economia va qualificar «d'escàndol i despropòsit absolut» la decisió del Suprem de negar la immunitat de Junqueras. Aragonès també ho va vincular a la «deriva euroescèptica» de la cúpula judicial espanyola, que ha qüestionat «de dalt a baix» la decisió del TJUE.

Per tot això, Aragonès considera que és «més urgent que mai» que el Parlament Europeu faci un «pronunciament clar» al respecte, i verifiqui les credencials de Junqueras en la votació de dilluns.

El coordinador nacional d'ERC va insistir que s'esgotaran tots els «camins viables i transitables» i que, en canvi, no s'afrontaran vies «incertes» que porten «al fracàs». Aragonès va negar així qualsevol escenari que passi per obrir les presons.