12 de gener de 2020
12.01.2020
Regió7

Els comuns, en contra de suprimir jutjats de violència masclista

12.01.2020 | 00:47
Els comuns, en contra de suprimir jutjats de violència masclista

Els comuns van criticar ahir que, amb l'acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per comarcalitzar alguns jutjats de violència sobre la dona, se'n suprimiran uns quants a Catalunya «amb l'excusa de la territorialització». «Volem expressar el nostre rebuig a aquest acord que vulnera la protecció institucional de les dones en situació de violència de gènere», va dir la formació CatComú mitjançant un comunicat, i va avisar que presentarà mocions als ajuntaments per mostrar la seva oposició a l'acord que el TSJC va prendre l'1 d'octubre.

El partit va criticar que, amb la comarcalització, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha proposat que canviï la demarcació i la planta judicial, i se suprimeixin diversos jutjats de violència sobre la dona, «que cedirien les competències a altres jutjats».

El grup també va retreure que l'argument de la proposta és l'escassa càrrega de treball d'alguns jutjats, especialment a Barcelona, «quan la realitat és que pateixen grans col·lapses per falta de recursos».

A Catalunya, hi ha 19 jutjats exclusius de violència de gènere i 34 de compatibles, que s'ocupen també d'altres assumptes; mentre que a Barcelona hi ha 14 jutjats exclusius i 15 de compatibles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook