Segueix-nos a les xarxes socials:

La gestora de Cs aprova abordar pactes electorals amb PP i PSOE

Ciutadans demana al PSOE que reconsideri la seva negativa davant «tanta amenaça nacionalista»

La gestora de Ciutadans ha aprovat per unanimitat obrir de seguida vies de diàleg amb el PP i el PSOE per explorar possibles pactes electorals a Galícia, País Basc i Catalunya amb la finalitat de frenar els nacionalismes en aquests territoris en els quals previsiblement se celebraran comicis enguany.

Després de les explicacions d'Inés Arrimadas, que va anar ahir a la reunió de la gestora per detallar la seva proposta Mejor Unidos, l'executiva interina ha decidit secundar-la i posar en marxa el grup de treball creat el desembre passat en previsió que pogués haver-hi comicis, va assenyalar la portaveu d'aquest òrgan, Melissa Rodríguez, en una roda de premsa. Es tracta d'una fórmula «transversal» oberta també a la societat civil, però dirigida sobretot al PP, que té més una idea d'acord electoral global, i al PSOE. Una proposta que continuen fent «extensible als socialistes, va dir Rodríguez, tot i el rebuig manifestat obertament pel PSC, amb l'esperança que recapaciti davant «tanta amenaça nacionalista» i posin davant l'interès general, més enllà «del melic de Sánchez».

Va insistir que es tracta d'una fórmula pensada només per concórrer a les eleccions d'aquestes tres comunitats, encara que no va deixar clar si es tracta d'una línia vermella, ja que el president gallec, Alberto Núñez Feijoó, ha rebutjat concórrer amb Cs a les eleccions de Galícia.

Tampoc no va confirmar si la líder taronja a Catalunya, Lorena Roldán, seria qui encapçalaria una eventual candidatura conjunta a la Generalitat i es va limitar a afirmar que és la persona que ha guanyat les primàries i que en aquesta reunió no s'ha parlat de noms. Aquest grup de treball, que es va crear el 16 de desembre i s'ha reunit en alguna ocasió, segons la portaveu, és format per deu dirigents de la gestora, entre ells el president de la gestora, Manuel García Bofill; José María Espejo, Fran Hervías, Joan Mesquida, Carlos Cuadrado, Marina Bravo, Melissa Rodríguez i Miguel Gu-tiérrez.

D'altra banda, el líder andalús de Ciutadans i vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, va descartar un acord amb el PP a l'Estat i va precisar que només es pot «justificar» per a eleccions autonòmiques a Navarra, Catalunya i el País Basc. «Més enllà d'això no veig cap altra possibilitat» d'un pacte «futur» entre Cs i PP, va dir als periodistes Marín abans de recordar que aquesta opinió l'ha deixat «molt clara» a Inés Arrimadas.

Prem per veure més contingut per a tu