Segueix-nos a les xarxes socials:

Cs creu que la visita de Sánchez a Torra és "humiliant" i l'acusa de crear "comunitats autònomes de primera i de segona"

Edmundo Bal retreu al govern espanyol que prometi un finançament "privilegiat" a Catalunya

Cs creu que la visita de Sánchez a Torra és "humiliant" i l'acusa de crear "comunitats autònomes de primera i de segona"| Guifré Jordan

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha assegurat que la visita de dijous del president espanyol, Pedro Sánchez, al cap de l'executiu català, Quim Torra, és "humiliant i inadmissible". En roda de premsa, Bal ha criticat que, a més, durant la reunió Sánchez prometés "un finançament privilegiat" a Catalunya i ha criticat que això crea "comunitats autònomes de primera i de segona". "Les de primera són les que amenacen, les que diuen que tornaran a cometre un cop d'Estat i volen privilegis; les de segona són les que compleixen la llei i gestionen els béns públics", ha explicat.

Bal també ha criticat que, a més, justament l'endemà la ministra d'Hisenda digués a les comunitats autònomes que "no els pagarà els 2.500 euros de finançament per una incorrecta liquidació de l'IVA de 2017". "Es premia a Torra, una persona inhabilitada, condemnada, que ha perdut la condició de president, que diu que tornarà a cometre un cop d'Estat i incomplir el dret, i es castiga les comunitats que compleixen a llei", ha insistit el portaveu adjunt.Crítiques a les coalicions àmplies

Bal també s'ha referit a la possibilitat que alguns militants del partit promoguin una esmena a l'aposta de la gestora de buscar coalicions amb altres partits per als comicis catalans, bascos i gallecs, i ha assegurat que els crítics "no entenen" la proposta. "Si algú sospita o insinua, de manera bastant equivocada, que Ciutadans es dissoldrà dins el PP, és que no entén la proposta", ha remarcat, i ha afegit que es tracta de pactes "transversals" on també "s'estén la mà al PSOE".

Prem per veure més contingut per a tu