Agents de la Policia Nacional, la Guarda de Finanza d'Itàlia i la Direcció Antinarcòtics de Colòmbia (DIRAN) han intervingut 380 quilos de cocaïna en una operació internacional contra el narcotràfic en el qual s'han identificat membres del càrtel mexicà de Sinaloa.

En total s'han detingut quatre persones, dues a Barcelona i dues més a Verona (Itàlia). El seu objectiu era distribuir la cocaïna a Itàlia i altres països europeus. Els investigadors han identificat tres persones més com a col·laboradors dels detinguts que es van desplaçar a l'Estat, dos dels quals d'origen mexicà i representants del càrtel de Sinaloa. Segons explica la policia espanyola en un comunicat, la presència a Europa d'aquesta organització, que fins ara només operava als Estats Units, els fa pensar que tenen la intenció d'expandir-se a nous mercats.

El mes de desembre de l'any passat, a través d'una cooperació internacional entre les policies de Colòmbia i Itàlia, es va sol·licitar la col·laboració de l'Estat en relació amb l'enviament de 380 quilos de cocaïna. La intenció era fer viatjar la droga des de Colòmbia fins a Sicília, i des d'allà distribuir-la. Durant la investigació de les diferents policies, els agents van saber que, a final del 2019, el responsable de l'organització, d'origen mexicà, es trobava en territori europeu per fer-se càrrec dels estupefaents quan arribessin a Itàlia.