El que va ser ministre d'Afers Exteriors entre 1982 i 1985, Fernando Morán López, ha mort aquest dimecres a Madrid als 93 anys, segons ha avançat el diari digital The Diplomat in Spain.

Nascut a Avilés (Astúries), Morán va assumir la cartera d'Exteriors durant la primera etapa de Felipe González al capdavant de l'Executiu després d'haver estat senador del PSOE per Oviedo i, posteriorment, diputat per Jaén.

Durant la seva etapa a Exteriors, segons destaca el propi Ministeri a la seva pàgina web, es va afrontar la reobertura de l'estret de Gibraltar, fruit de la Declaració de Brussel·les, i l'acord per a la integració d'Espanya a la CEE, tancat el 29 de març de 1985.

Després del seu cessament com a ministre el 4 de juliol de 1985, va ser nomenat ambaixador davant les Nacions Unides, lloc que va abandonar per presentar-se el 1987 a les primeres eleccions a Parlament Europeu. Reelegit eurodiputat el 1989 i el 1994, el 23 de març de 1999 es va acomiadar de el Parlament d'Estrasburg per dedicar-se completament a la seva candidatura a l'alcaldia de Madrid.

A les eleccions de 1999, Morán va perdre davant del popular José María Álvarez del Manzano, que va aconseguir un tercer mandat. Després de la derrota, el dirigent va deixar el juliol de 2000 el seu càrrec de regidor i portaveu socialista a l'Ajuntament, posant punt i final a la seva carrera política.