25 de febrer de 2020
25.02.2020

La vista per l'euroordre contra Puig continuarà el 30 de març

El tribunal de primera instància fa un recés després de tres hores escoltant les al·legacions

24.02.2020 | 23:29

La justícia belga continuarà la vista per l'euroordre contra l'exconseller Lluís Puig el 30 de març. Després d'escoltar les al·legacions de la defensa i la fiscalia belga durant tres hores, el tribunal de primera instància va decidir ahir fer un recés i continuar la vista en un mes.

Durant l'audiència l'equip jurídic de Puig va argumentar que l'exconseller patiria una «vulneració de drets fonamentals» si fos extradit a Espanya i que el delicte de malversació pel qual se'l reclama no és equivalent en la legislació belga.

La fiscalia continua defensant la seva entrega. L'advocat de Puig, Gonzalo Boye, va assegurar a la sortida de la vista que el jutge belga no adoptarà una decisió sobre l'euroordre el mateix dia 30 de març.

A la vista d'ahir els advocats de Puig van posar el judici de l'1-O i la situació de presó preventiva dels líders independentistes ara condemnats com a exemples de la «vulneració de drets» que podria patir l'exconseller si fos entregat a les autoritats espanyoles. «S'estan revisant totes les possibles vulneracions de drets», va afirmar Lluís Puig davant dels mitjans.

A part de la qüestió de fons, la defensa de Puig també va al·legar que no es compleix el principi de «doble incriminació» per poder fer l'extradició. Segons els seus advocats, el delicte de malversació a Bèlgica no és equivalent al d'Espanya perquè la legislació belga el considera d'àmbit administratiu i no penal. De cara a la nova vista del 30 de març, la defensa assegura que queden «aspectes tècnics» de l'euroordre per tractar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit