Les autoritats de Països Baixos ha remès un informe al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en el que detallen que dos comptes d'empreses vinculades a Oleguer Pujol Ferrusola, el fill menor de l'expresident català Jordi Pujol, van acumular l'any 2015 una mica més de 26 milions d'euros.

En l'informe del jutge, al qual ha tingut accés l'agència de notícies Europa Press i que respon a una comissió rogatòria del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, s'adjunten els extractes bancaris dels actius que, amb data 31 de desembre d'aquest any, tenien tots dos comptes, els quals estan associats a les empreses Anline Services BV i Dotricia BV.

Sobre la primera, el magistrat instructor sospita que al darrere hi ha Oleguer Pujol i Luis Iglesias, el gendre d'Eduardo Zaplana, tots dos investigats en la causa sobre l'origen de la fortuna de la família Pujol.

Aquesta societat, al seu torn, té una participació a Dotricia d'entre l'11 i el 15%. El jutge de l'Audiència Nacional havia sol·licitat a les autoritats holandeses els moviments dels comptes bancaris vinculats a les esmentades empreses, així com els estats financers de totes dues en el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2015, informació que l'Audiència Nacional va rebre el 30 de gener passat.