L'Exèrcit de l'Aire va confirmar ahir la mort del pilot de l'avió sinistrat a Múrcia, el comandant Eduardo Fermín Garvalena, que no va poder refer-se després de l'accident.

L'accident va tenir lloc ahir a primera hora de la tarda entre els quilòmetres 6 i 7 de La Manga, al terme municipal de San Javier (Múrcia). Es tracta d'un C-101 de la Patrulla Àguila que va caure a la mar durant un assaig.

El comandant Garvalena era l'encarregat de portar l'avió als seus límits de la manera més segura i espectacular.

Garvalena tenia una experiència de més de 2.000 hores de vol en diferents esquadrons de l'Exèrcit de l'Aire, sobretot en l'Ala 14 al comandament del caça Eurofighter. L'any 2017 es va incorporar a l'Acadèmia General de l'Aire a San Javier.

A l'exterior, va participar en la missió de Policia Aèria del Bàltic a Lituània l'any 2016 i en l'Operació Atalanta a Djibouti el 2018.

És el tercer accident d'una aeronau de l'Acadèmia General de l'Aire en els últims mesos. Els dos anteriors van tenir lloc en els mesos d'agost i setembre en dos accidents en què van morir els tripulants.

El primer sinistre va tenir lloc el 26 d'agost i també va ser un C-101 el que va caure a la mar davant de la costa de La Manga. En l'accident va morir el comandant Francisco Marín, pilot de la Patrulla Àguila i instructor de l'Exèrcit de l'Aire.

El C-101 Aviojet és una aeronau dedicada a l'ensenyament de pilots i el vol acrobàtic amb més de 40 anys de servei en l'Exèrcit de l'Aire espanyol.

El segon accident va tenir lloc poques setmanes després, el 18 de setembre, en aigües de la Mar Menor.