La portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha denunciat a través de les xarxes socials que l'han increpat i insultat durant una manifestació a les portes del Congrés. Borràs ha explicat que a la sortida de l'hemicicle s'han trobat l'edifici envoltat d'agents en una situació que ha qualificat "d'inaudita".

"Ha estat impossible sortir per agafar un taxi perquè ens han perseguit i insultat i els policies de seguretat del Congrés s'han negat a acompanyar-nos", ha dit. Aleshores, personal del Congrés els ha recomanat utilitzar el túnel soterrani que creua els dos edificis i un cop allà, els han tornat a escridassar.

"Han estat cinc escassos metres plens d'insults. A l'equip tècnic de JxCat i del BNG, que ens acompanyava, encara ens tremolen les cames", ha detallat. "L'escridassada i els insults han estat brutals: 'hija de puta', 'putos catalanes'....Els tècnics, garratibats, i el taxista també davant la passivitat dels policies nacionals que no es manifestaven". Borràs ha criticat en aquest sentit que la resposta dels efectius policials hagi estat "per què necessiten protecció si són policies", en referència als manifestants. En el seu compte oficial de Twitter ha precisat que ha posat els fets en coneixement de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.