L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, va dimitir ahir després d'admetre «actituds masclistes». «Crec que un càrrec públic no pot tenir aquestes actituds. La meva dimissió i les disculpes són el mínim que puc fer», va anunciar a través del seu compte de Twitter. Una decisió després que una dona amb perfil anònim a Twitter l'acusés d'haver-la grapejat en diverses ocasions, quan Calvo era parella d'una amiga seva.

La CUP va expulsar de la militància el fins ara alcalde d'Argentona al final del 2019 després que l'acusessin d'abús sexual. En les darreres eleccions municipals es va presentar amb una agrupació electoral que aglutinava els llavors socis de govern (CUP, ERC i comuns), però la CUP es va desvincular de la candidatura.

Calvo ja va dir dimarts, després que transcendissin els fets, que volia disculpar-se de manera «sincera i honesta» i sense entrar a «justificar ni discutir» els detalls dels episodis de masclisme. «Em toca reflexionar molt i treballar per canviar. Cal erradicar el masclisme de la societat i jo no he estat conseqüent. Però vull canviar a millor», va dir abans de presentar la dimissió. L'alcalde va posar el càrrec a disposició de l'assemblea extraordinària d'Unitat-Argentona per la República, que va tenir lloc dimarts a la nit.