12 de març de 2020
12.03.2020

L'alcalde d'Igualada afirma que cal actuar amb «tranquil·litat i confiança»

La capital de l'Anoia i els municipis de la Conca d'Òdena es fixen en la població més vulnerable

12.03.2020 | 00:29
La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, amb l'alcalde Marc Castells

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va aprofitar la compareixença d'ahir davant els mitjans de comunicació per llançar un missatge de «tranquil·litat i confiança» a la població de la seva ciutat. Això sí, la mesura de tancar escoles, instituts i la universitat afecta 15.000 alumnes i uns 1.400 docents.

L'Ajuntament d'Igualada va decidir ahir el tancament, a partir d'avui, de totes les escoles, escoles bressol i instituts d'Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí, del campus universitari d'Igualada i també dels casals cívics de la Generalitat.

Castells també va anunciar anit que es farà un reforç de la protecció de les persones més vulnerables en les visites a les residències i de la protecció a la gent gran. I a l'Hospital d'Igualada s'han desprogramat les consultes externes, amb criteri clínic i en funció de la disponibilitat de personal mèdic. Alhora, des d'ahir es redireccionen les atencions més urgents cap a altres centres de salut. La consellera de Salut, Alba Vergés, també feia una crida a la sanitat privada a sumar esforços amb la xarxa pública.

L'afectació de serveis i activitats a Igualada és molt generalitzada. Entre d'altres, ahir s'anunciava el tancament de la biblioteca, es va suspendre el cineclub, i a Òdena, entre d'altres, es va suspendre la Fira de les Dones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook