El Consell Comarcal de l'Anoia, en coordinació amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha aprovat mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia generada pel coronavirus Covid-19. Pel que fa als rebuts del servei de menjador escolar, els rebuts del mes de març han estat carregats de forma íntegra als usuaris per part de l'empresa adjudicatària del servei. El Consell, però, compensarà els dies de suspensió corresponents als mes de març en el rebut del mes d'abril o els següents.

En el capítol del transport escolar, pel que fa a tots els usuaris i usuàries de les rutes de transport escolar TNO (transport no obligatori), en què s'abona la quantia de forma trimestral, el càrrec en compte dels rebuts corresponents del segon trimestre de curs escolar (mesos de gener, febrer i març), que ja s'havien processat quan es va produir la suspensió i inicialment s'havien de carregar l'1 d'abril, es passaran al cobrament de l'1 de maig.

L'import corresponent al període de suspensió del mes de març (del 13 al 31 de març) serà compensat en el rebut que s'hagi de girar corresponent al tercer trimestre del curs escolar (mesos d'abril, maig i juny), que en tot cas seran calculats amb els dies efectivament prestats. Pel que fa als usuaris que paguen el servei de manera anual, es farà d'ofici la devolució d'ingressos corresponent al període complert de suspensió, una vegada aquesta s'aixequi. El Consell demana a les famílies que no retornin els rebuts, ja que això produirà una falta penalitzada amb un recàrrec, que no es podrà compensar, segons fonts de l'ens comarcal. Pel que fa a l'Escola de Dansa, els rebuts del segon trimestre ja estan posats al cobrament, i es compensaran.