La xifra d'avis morts a la residència de Vilanova del Camí s'eleva ja a 35 i hi ha cinc residents molt greus. Ho va explicar l'alcaldessa, Noemí Trucharte, que també va precisar que dels 98 treballadors, n'hi ha 21 de confinats amb símptomes de la Covid-19.

Alguns residents sense símptomes van abandonar el centre i van traslladar-se a casa de familiars per evitar nous contagis. Una empresa externa va fer dilluns tasques de desinfecció i el consistori en farà una segona a la part interior i exterior. Alhora, l'Ajuntament de Vilanova del Camí, que ja va presentar el cas a la Fiscalia, ha traslladat la situació a les conselleries de Salut i Afers Socials per valorar una «possible intervenció» del centre.

La direcció de la residència Amavir de Vilanova del Camí va titllar les acusacions de l'Ajuntament de «molt injustes» i va defensar la tasca dels seus professionals, que, afirma, «s'ha posat en qüestió».

En un comunicat, denuncia que no han rebut el material necessari, ni tampoc s'han acceptat les derivacions als hospitals. «És molt difícil lluitar contra una guer-ra d'aquesta magnitud sense les armes necessàries», assegura la direcció del centre.