El conseller d'Interior, Miquel Buch, va detallar ahir, en la roda de premsa diària per informar sobre la situació del coronavirus a Catalunya, que la mobilitat d'ahir, Divendres Sant, es va veure reduïda el 93% respecte al divendres de la setmana passada i el 77% en comparació amb la mateixa data de l'any 2019. Això suposa que, des de divendres a la matinada fins ahir a les dotze del migdia, quan es va donar aquesta informació, han circulat per les carreteres catalanes 25.097 vehicles.

Amb tot, va advertir que els Mossos d'Esquadra van aixecar prop de 300 actes en els 500 controls de trànsit que havien dut a terme. «Tots sabem que quedar-nos a casa és la millor precaució», va remarcar Buch, que es va preguntar: «Fins on hem de posar en risc la salut pública de Catalu-nya?». Per aquest motiu, va exigir a la població que sigui «responsable».

El conseller d'Interior també va comentar que en les darreres hores abans de la seva intervenció s'havien identificat 11.477 persones, 1.000 més que el dia anterior, i 10.869 vehicles, 2.500 més que dijous. Pel que fa als establiments, es van aixecar 24 actes de denúncies i es van efectuar un total de deu detencions. També es van registrar 2.929 actes contra persones que estaven trencant el confinament.