El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull han sortit aquest dimecres de la presó de Lledoners (Barcelona) per reprendre les seves respectives feines, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Cuixart i els exconsellers, que estaven confinats en aquest centre penitenciari arran del decret d'estat d'alarma pel coronavirus, han pogut reprendre la seva feina després que el Departament de Justícia s'hagi obert a permetre les sortides laborals dels presos subjectes al 100.2, sempre que s'hagi reprès l'activitat laboral que desenvolupaven i el centre de treball estigui obert.

El líder de l'entitat sobiranista s'ha dirigit a la seva empresa a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), on ha arribat a les 9.10 hores, en un cotxe negre en què viatjava al seient posterior, amb mascareta i guants.

Per la seva banda, Turull ha reprès la seva feina al despatx d'advocats Badia de Terrassa (Barcelona) i Rull, a les oficines dels serveis corporatius de Mútua de Terrassa.

Aïllats dels altres presos

Després de finalitzar la seva jornada de treball, Cuixart, Turull i Rull tornaran a dormir a la presó de Lledoners, on romandran aïllats de la resta de reclusos, en un altre mòdul, i sense mantenir cap contacte amb altres presos, per evitar contagis.

A Cuixart i als exconsellers, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, se'ls havia concedit el permís per sortir a treballar cinc dies feiners, abans de l'inici de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

Coincidint amb la relaxació de les restriccions a la mobilitat decretades en l'estat d'alarma, el Departament de Justícia va obrir la porta dimarts a permetre sortides laborals dels presos subjectes al 100.2, però per a això hauran d'acreditar que els centres on treballen han reprès la seva activitat.