El sindicat SAP-Fepol ha demanat a la Generalitat que insti els laboratoris privats a practicar les proves diagnòstiques de coronavirus als agents del cos dels Mossos d'Esquadra perquè aquestes PCR puguin practicar-se de forma "immediata".

En un comunicat, el sindicat ha detallat el contingut d'una carta que ha enviat al conseller d'Interior, Miquel Buch, en la qual insta el Govern a incorporar dins el Servei Català de la Salut (CatSalut) els laboratoris privats que encara no participen en el sistema públic.

D'acord amb l'organització, aquesta alternativa "possibilitaria la realització de proves immediates", tal com reclamen els sindicats de Mossos des de l'inici de la pandèmia. "Considerem que mitjançant el CatSalut i prèvia sol·licitud dels doctors del Servei de Vigilància de la Salut Laboral (...) es podria instar els laboratoris que avui dia encara són entitats privades a fer les proves PCR a les persones membres de la Policia de la Generalitat", han argumentat.

SAP-Fepol així ho ha reclamat després d'alertar aquesta setmana que el ritme de proves de coronavirus que es feien als agents confinats, més de 120 al dia, es reduirà fins a unes 20 arran de l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de fer els tests a casa seva.