L'oposició en bloc de Sant Fruitós de Bages (ERC, Junts i PSC) critica la gestió que Gent fent Poble (GfP), que governa en minoria, està fent per pal·liar els efectes de la Covid-19. Reclamen que les accions es decideixin amb el «màxim consens» i participació de tots els grups representats en aquest moment «excepcional». Es queixen que s'han posat a disposició del govern municipal però que la resposta ha estat «insuficient» per la «falta de col·laboració», i demanen plens telemàtics i trobades amb tots els regidors. «La sensació general ha estat la de menystenir propostes més serioses i prioritzar les més vistoses», afirmen en un comunicat, alhora que subratllen que la prioritat és protegir la salut de les persones.

«El que ha de dirigir les accions ha de ser el rigor i la cautela, prioritzant la serietat per damunt de la precipitació, la simplicitat o el populisme», detallen en un comunicat conjunt. Des del seu punt de vista, els esforços s'han de destinar a «protegir millor els veïns» i tenir presents les conseqüències econòmiques. En definitiva, diuen, les accions s'han de centrar a cobrir «les necessitats reals» i evitar «confusions o partidismes». Els regidors de les tres formacions han anunciat que faran una donació de les indemnitzacions que reben de l'Ajuntament dels mesos de març i abril per contribuir a pal·liar els efectes de la crisi.

Si bé al comunicat no fan referència a cap acció presa per l'equip de govern, en els últims dies el consistori ha repartit mones a tots els infants per Pasqua, ha anunciat un xec de 60 euros per família per comprar a establiments i la voluntat de construir un monument a les víctimes i herois del poble que lluiten per combatre el coronavirus, entre d'altres.