Una nova traducció d' El idiota de Dostoievski, que signa Fernando Otero Macías, és la joia de la corona del repertori de novetats d'Alba, un segell que té una sensibilitat especial pels clàssics. Escrita després de Crim i càstig, l'autor explica les aventures i desventures d'un jove príncep rus després d'arribar a Sant Petersburg procedent d'un sanatori suís.

En el terreny literari, Alba també publica Los reflejos de la luna, d'Edith Warton, una autora àmpliament representada en el catàleg de l'editorial. Dins de la col·lecció de narrativa contemporània, un dels grans de la novel·la nord-americana, John Updike, de qui podem llegir Los Maple. I dins de la sèrie Rara Avis, Alba treu Protege a tus hidas, de Diana Tutton.

Una altra de les perles que presenta el segell és Proscritas. Cinco escritoras que cambiaron el mundo, un treball de Lyndall Gordon sobre la vida i l'obra de Woolf, Eliot, Schreiner, Brontë i Shelley. Finalment, cal ressenyar El poder de la presencia, de Daniel J. Siegel i Tina Payne Bryson, que tracta de la importància dels pares en l'evolució del cervell dels nens. I en les col·leccions Petita & Gran i Petit & Gran d'albums il·lustrats infantils, sengles títols dedicats a Astrid Lindgren i Bob Dylan.