La ciutat de Wuhan, origen de l'epidèmia de coronavirus, ha confirmat el seu primer cas de Covid-19 des del 3 d'abril, segons informació del Departament de Salut de la província de Hubei, de la qual és capital Wuhan.

El nou cas és de transmissió local, no importat, i el pacient estaria en estat crític, segons mitjans amb seu a Hong Kong. La seva dona també hauria donat positiu, però es tracta d'un cas asimptomàtic.

La regió de Hubei suma ja un total de 68.130 casos confirmats, inclosos 50.334 en Wuhan. A més hi ha comptabilitzats 4.512 morts, 3.869 d'ells en la capital provincial.

Fins al dissabte s'havia rastrejat a 283.074 persones que van tenir contacte pròxim amb pacients de Covid-19 de les quals 1.001 estaven encara sota observació mèdica.

La província va rebaixar el passat 2 de maig el seu nivell de resposta d'emergència al nou coronavirus del nivell I, el més alt, al nivell II. Les autoritats xineses van autoritzar el 8 d'abril el trànsit cap a Wuhan després de 76 dies de confinament.