12 de maig de 2020
12.05.2020
Regió7

El 40% dels pisos turístics de Barcelona es «reconverteixen» al lloguer residencial

La patronal augura una disminució dels preus de lloguer a nivells similars als de la crisi del 2008

11.05.2020 | 23:23
El 40% dels pisos turístics de Barcelona es «reconverteixen» al lloguer residencial

Prop de 3.900 habitatges d'ús turístic de la ciutat de Barcelona han deixat de prestar serveis al turisme de curta durada i s'han «reconvertit» al lloguer residencial. En total, es tracta del 40,6% dels 9.600 pisos turístics de la ciutat, segons un estudi elaborat per l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) sobre l'impacte de la crisi sanitària en el sector.

En aquest context, la patronal augura una disminució dels preus de lloguer a nivells similars als de la crisi del 2008, amb descensos al voltant del 17%. L'associació afirma que el «repte» del sector consisteix a incorporar els locals comercials en planta baixa desocupats i les oficines que quedaran buides, al parc d'habitatge de la ciutat.

«La lluita per la sostenibilitat, el treball remot i els riscos sanitaris a les grans ciutats invertiran, a mitjà termini, la tendència de concentració de població a les ciutats, i es traslladarà la pressió sobre els preus a la perifèria», va explicar el president d'APARTUR, Enrique Alcántara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook