L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit suspendre la Festa Major del Roser de Puigcerdà 2020, que s'havia de celebrar del 16 al 20 de juliol. En la mesura del possible, el consistori ha assegurat que reprogramarà per a l'edició 2021 les activitats i grups que ja estaven previstos enguany.

També s'ha suspès la Setmana Cultural del Roser, que havia de tenir lloc del 28 de juny al 12 de juliol. De forma excepcional la Setmana Cultural es celebrarà la segona quinzena d'octubre, sempre que les condicions sanitàries ho permetin, segons ha fet públic l'Ajuntament de la capital ceretana. La mateixa corporació indica que s'intentarà realitzar a la tardor algunes de les activitats, concerts i actuacions teatrals previstes. També es reprograma per al desembre el concert del Cor Transfronterer de Cerdanya, que havia de tenir lloc durant la Setmana Cultural i que finalment es farà el 19 i 20 de desembre. Per contra, el concert previst del FeMAP (Festival de Música Antiga dels Pirineus) no es reprogramarà, perquè l'edició d'enguany d'aquest festival també s'ha suspès.

Per altra banda, l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) també ha decidit suspendre la 22a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull, així com la Jornada d'Estiu de la Professió Mèdica que s'organitzava conjuntament amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que «es tracta d'una decisió difícil que s'ha pres seguint la línia d'una gran part dels municipis del país. En la decisió hi ha influït les dificultats d'organitzar esdeveniments de gran format i garantir totes les mesures de prevenció (com per exemple la distància entre persones), la incertesa de quines seran les restriccions a aquest tipus d'activitats durant els propers mesos, la voluntat d'evitar les grans aglomeracions de gent, el fet que una decisió d'aquesta mena s'ha de prendre amb antelació i, finalment, el context pressupostari actual, on els ingressos de les corporacions locals han baixat i les despeses s'estan incrementant».

Francesc Armengol, president de l'AUCer, explica que «la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà és presencial i vivencial, i que per això no té sentit ni reprogramar-la per altres dates ni realitzar-la en format online». AUCer farà alguna conferència durant la Setmana Cultural. Àlex Rubio, regidor de Cultura i Festes, ha remarcat que «la Setmana Cultural se centrarà en les actuacions dels grups, entitats i artistes locals».