Antonio Garcia, de la botiga La Traca de Manresa -que ahir va reobrir les seves portes i que instal·la una trentena de casetes de venda de petards a la Catalunya Central-, reclama agilitat als ajuntaments per gestionar els permisos i així poder arribar a temps a instal·lar el major nombre possible de punts de venda. La intenció, explica, és que puguin començar a funcionar el cap de setmana anterior a la revetlla.

En aquest sentit, Garcia recorda que fins el 25 de maig no van disposar de tots els permisos de la delegació del govern i va ser llavors quan van poder començar a tramitar els permisos als ajuntaments. Tot i això, demana «celeritat» en la tramitació dels permisos perquè s'han de superar diferents tràmits i ara el temps ja és «molt just».

Aquest any està prevista l'obertura de 1.000 establiments de venda temporals a tot Catalunya, a més a més de les 300 botigues fixes, i en conjunt es contractaran unes 3.000 persones.

A més a més, les associacions del sector (ACFAE, AFIMAC, AVPBCN), el departament de Cultura, Presidència, Protecció Civil, la subdelegació de Govern, l'Ajuntament de Barcelona, el Partit Popular, el Procicat i la Guàrdia Civil, han dissenyat conjuntament un pla de xoc per un Sant Joan «amb les màximes garanties de prevenció i seguretat».

Preveu una exhaustiva anàlisi de tots els aspectes que són clau, des de l'equipament dels punts de venda fins a les normes sanitàries per a clients i treballadors del sector.