El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que l'executiu posarà en marxa un pla d'impuls al sector turístic dotat amb 4.262 milions d'euros, que busca la transició cap a un model econòmic «més sostenible i inclusiu aprofitant el posicionament del sector com a indústria estratègica».

Aquest nou pla d'impuls del sector turístic consta de 28 mesures que s'articulen entorn de cinc línies d'actuació: la recuperació de la confiança en el destí, la posada en marxa de mesures per reactivar el sector, la millora de la competitivitat de la destinació turística, la millora del model de coneixement i intel·ligència turística i una campanya de màrqueting i promoció.

El pla està dotat amb 4.262 milions d'euros. Amb aquesta quantitat s'eleva a 19.535 milions el suport del Govern al sector turístic, ja que des de l'inici de la pandèmia s'han activat diferents mesures de xoc per donar suport a l'economia espanyola, que han suposat una injecció de 15.273 milions en aquest àmbit.

El president del Govern va assegurar en la presentació del pla, feta al Palau de la Moncloa juntament amb sis ministres i representants de sindicats, empresaris i comunitats autònomes, que «Espanya torna a obrir-se al turisme». «Som líders mundials. Per això, cada pas que fem serà un pas segur. Ho farem sempre amb responsabilitat i prudència demostrant que Espanya és un destí segur i saludable», va assegurar el cap de l'executiu, que va afegir que el pla és «imprescindible i determinant» per al rellançament de l'economia.

Segons l'opinió del cap de l'executiu, el sector turístic espanyol ofereix seguretat i aquesta és una de les principals fortaleses respecte als països competidors.