Segueix-nos a les xarxes socials:

El col·legi Sant Josep de Navàs rep un guardó a nivell europeu

El centre ha estat distingit per una iniciativa amb escoles d'altres països que fomentava un Nadal més sostenible

El col·legi Sant Josep de Navàs ha estat escollit el guanyador a nivell català del Premi Europeu de Prevenció de Residus gràcies a la campanya «Let's celebrate a zero waste Christmas».

Aquesta iniciativa, creada per 6 escoles de Catalunya, Finlàndia, Itàlia, França, Romania i Bulgària, va néixer amb l'objectiu de fomentar un Nadal més sostenible d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. Cada escola va redissenyar un objecte nadalenc: l'arbre i les decoracions, la taula i els menús nadalencs, el calendari d'advent, el pessebre, i els regals, i en comparteixen idees i resultats amb un vídeo comú amb un follet que es passeja per cada escola explicant com celebrar un Nadal sense residus. El premi s'ha atorgat a criteri d'un jurat europeu independent que ha valorat les accions dutes a terme durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), tenint en compte criteris d'originalitat de les propostes, el seu caràcter innovador, l'adaptabilitat a altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La Fundació Espigoladors ha estat l'altra entitat catalana distingida per aquest jurat europeu, en aquest cas com a finalista per la iniciativa «#Elmenjarnoesllença», un reconeixement als «herois i heroïnes» de l'aprofitament alimentari, una eina educativa i de sensibilització per fomentar la participació activa d'infants i joves en la recerca de solucions per fer front al malbaratament. La iniciativa inclou un concurs en dues categories: la infantil comporta la creació d'un conte il·lustrat, i la juvenil suposa crear un vídeo exposant una solució pràctica per reduir el malbaratament alimentari. En total hi van participar 1.485 infants i joves. A més s'han fet 492 tallers a diferents municipis i escoles, per sensibilitzar 11.956 infants i joves de 6 a 17 anys.

Des de Catalunya es van nominar tres candidats més: l'empresa KH Lloreda, el Ceip Artur Martorell de Badalona, i l'Institut Català de la Salut de Castelldefels.

Prem per veure més contingut per a tu