L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, va assegurar en una entrevista al diari La Vanguardia en ple debat sobre la creació d'un nou partit polític amb l'expresident Carles Puigdemont al capdavant, que els electes de JxCat «han de saber que el seu lloc és en el projecte de Puigdemont, que té vocació de ser majoritari i és el que millor representa el que els va permetre ser escollits».

Sánchez no va descartar que encara es pugui tancar un acord amb el PDeCAT, però creu que «no té sentit dilatar més» la situació. «Estarem encantats d'incorporar a tothom que vingui de la tradició del PDeCAT», va afegir. Amb tot, Sánchez va dir que el projecte que prepara amb Puigdemont sumarà «persones, no sigles» perquè entenen que «és el que aporta més valor sense afectar el desenvolupament del partit».

L'expresident de l'ANC va dir que no li preocupa que la marca sigui del PDeCAT, perquè creu que JxCAT és «propietat dels seus votants i és indiscutible que qualsevol l'associa amb Puigdemont».

«Assumim que anem a unes eleccions en què els drets electorals no ens condicionaran. La millor manera d'abordar l'ordenació d'un espai i fugir d'etiquetes és demostrar que comencem un projecte nou», va argumentar.

Segons Sànchez, algú s'equivocaria si titlla el nou partit de centredreta. «El 2020, seguir amb el debat estricte esquerra-dreta respon a una mirada anacrònica i interessada per intentar distorsionar el procés i desplaçar l'eix sobiranista a un eix ideològic», va dir. Així, Sànchez va explicar que als del nou partit se'ls «coneixerà pels fets».