El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va mostrar-se ahir «raonablement optimista» sobre la candidatura de la vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, a la presidència de l'Eurogrup. «Entrem en una setmana decisiva», va afirmar, i va dir que la resposta ha estat bona tant de dirigents progressistes com conservadors.

Sánchez va instar la resta de països de la Unió Europea a tancar un acord per al fons de reconstrucció comunitari. «El juliol ha de ser el mes de l'acord a Europa», va dir Sánchez ahir en roda de premsa des de Portugal, acompanyat del primer ministre portuguès, António Costa, que també va demanar acordar aviat la resposta europea per afrontar la crisi del coronavirus.

Sánchez va fer una crida a la «unitat» i va defensar que la condicionalitat només pot estar lligada a aspectes com «la transició ecològica, digital o la capacitació del capital humà». El Consell Europeu es reunirà els dies 17 i 18 de juliol amb aquesta qüestió sobre la taula.