La sallentina Assumpta Prat, directora d'Infermeria de la Fundació Al-thaia, ha estat escollida membre del nou comitè d'experts independents per a la transformació del sistema públic de salut que va aprovar dimarts el Govern de la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera, Althaia participarà en aquest nou òrgan d'experts, que té l'encàrrec de proposar i assessorar sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que puguin ser incorporades a les polítiques sanitàries.

El comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut, adscrit al departament de la Presidència de la Generalitat, està format per persones de reconegut prestigi en l'àmbit del sistema sanitari, de l'economia de la salut i de l'administració pública.

Per això la Fundació Althaia ha volgut destacar que l'elecció d'Assumpta Prat suposa un reconeixement envers la seva trajectòria i la institució que representa. L'objectiu del Govern de la Generalitat és endegar un procés de reformes per tal de reforçar el sistema nacional de salut i garantir el caràcter universal, equitatiu, la sostenibilitat i la capacitat de resposta davant emergències de la covid-19.

Reforma del sistema

L'any 2009, Prat va assumir la coordinació del projecte d'ampliació del nou Hospital de Sant Joan de Déu i des del 2015 és la directora d'Infermeria de la Fundació Althaia. És Postgrau en Gestió Clínica per EADA i Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries de la Fundació Doctor Robert (UAB).

Les funcions principals del comitè del qual forma part són l'elaboració d'un document sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que puguin ser incorporades a les polítiques sanitàries. Aquest òrgan també assessorarà o informarà sobre les qüestions que li plantegi la Comissió Interdepartamental per a l'elaboració de l'Agenda de transformació del sistema públic de salut.